I present you my new menu.
this is a menu that stand in my heart because it is family recipes dating
back to my great grandparents.
We will focus in the North of France, mining region, and very known
in France for it's delicious cheeses, rich dishes and familly and the best beer in France.
I'll tell you the story of this region, and my great-grandfather who
work in the coal mine through gastronomy and history that tell me when I was little kid
新しいメニューを紹介します。
このメニューは、曾祖父母から受け継がれているもので、私の真髄となっています。
今回は、工業地域で美味しいチーズや豊富な料理、富裕層、そしてフランスで最高のビールで知られるフランス北部にフォーカスしています。
レッスンでは、この地域の話や、子どもの頃に曽祖父から聞いた炭鉱や料理、歴史の話もしたいと思います。
【レシピ】
=== Apéritif français : Vin pétillant(フランスのアペリティフ : スパークリングワイン)
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=== Tarte au maroilles(フランス北部特有のチーズ「マロワール」のタルト)
Maroilles is a famous strong cheese in the north of france. It's delicious in a pie
マロワールは、フランス北部の有名な強いチーズでパイによく合います。
=== Gratin de chicon au jambon(チコリーとハムのグラタン)
Chicori is very popular in north of france because there are many farm. Chicori and cheese is cheap in France and it's heavy and cheap meal to give energy to the miner.
チコリーは、農地がたくさんあるのでフランス北部でとても有名です。チコリーとチーズはフランスではとても安く買えるので、安くつくれてお腹にもたまるので炭鉱夫のエネルギー源になっていました。
=== Poulet à la bière du nord(鶏肉のフランス北部のビール煮)
In the north of France we don't produce wine, so wine is so expensive so long time ago poor family invent a receipe base on the famous " coq au vin " but with beer and it's become very very famous.
フランス北部では、ワインは作れないので昔はすごく高価で、貧しい家庭では、鶏肉の赤ワイン煮を発展させて、ビールを代用したものがとても有名になりました。
=== Vaquette du mineur(炭鉱夫のパイ)
Delicious Pie with very special type of brow sugar call " vergeoise" why only produce in the north of france ( very very rare and unknow in Japan "
フランス北部でしか作られないものすごく特別なブラウンシュガー ”ヴェルジェノワーズ” (とても貴重で日本では知られていない)を使ったおいしいパイ
=== Boisson : Meilleur bière de France "Angelus"(ドリンク:フランス最高のビール ”アンジェルス”)
Best beer of France, very rare and unknow in Japan.
フランス最高のビール、とても貴重で日本ではしられていない