ウイグルの麺の世界:ラグ麺まつり

体験できること

【ゲストへのご挨拶】
ウイグルにとってはラグ麺はイタリア人にとってのパスタみたいです。ほぼ毎日食べる料理で、ウイグル人に欠かせない。

このメニューでウイグル料理で非常に人気の麺とその麺を使った料理です。

【レシピ】

=== ラグ麺

Uyghur pulled noodles, laghman, is a very popular traditional Uyghur food and it is cooked in every home at least few times a week. As 99% uyghur men love Laghman, so Uyghur ladies make Laghman at home almost every other day. Uyghur laghman is like pasta for italian, only difference is it's not like pasta or udon you can buy from supermarket, it's all handmade from scratch, either at home or restaurant.


=== ラグ麺トッピング①:羊肉と野菜炒め

Uyghur laghman is topped with lamb/chicken/beef meat vegetable or vegetable only stew, you can make the topping with any vegetables, stew with tomato. Menu at Laghmen restaurant has more than 20 toppings.


=== ラグ麺トッピング②:まいたけと羊肉の炒め

まいたけと羊肉の炒め


=== ラグ麺トッピング③:ナス炒め

ナス炒め


=== ウイグルスユクアシ

Süyuqash(スユクアシ)is Uyghur noodle soup, Uyghurs call these dishes “meal of the tired”, “meal – rest”,it’s the same way cook laghman just add more water to the stew or add leftover laghman stew to boiled water, make it to soup base, and pull the noodle, cut it to figure size add to soup.


=== ラー油

ラー油,the tradition Uyghur cuisine is not spicy, but since more and more Chinese spicy food came to Uyghur region, Uyghurs started adding red pepper or ラー油 to the dishes, so I want to teach the student how to make ラー油 at home, and add some ラー油 to laghman or Süyuqash, makes them way different.


=== ウイグルの塩ミルクティー

日本ではありえませんが、ウイグル人にとってはミルクティーに塩を入れるのが当たり前です。ミルクの代わりにバターを入れてもいいです。

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この体験のレビュー

4.68 (19件)

詳細情報
料金
大人
6,400円

※料金は単価です。
※実際のお支払金額にはサービス手数料が追加されます。
※すべての体験にainiケア制度が適用されます。
※お支払い合計額は予約画面でご確認ください。

開催確定期限

2日前の12時

開催日によって異なる場合があります。

開催確定期限まで無料でキャンセルできます。以降のキャンセルは手数料として全額ご負担いただきます。キャンセルについて

開催成立人数

4人

開催日によって異なる場合があります。

開催確定期限に成立人数に満たない場合、体験は中止されます。

体験の時間

約4時間(前後する場合があります)

雨天時の開催

雨天決行

※雨天時の対応の詳細はこちら

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集合場所
江東区北砂付近

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